Sommarbrev från rektor

Till alla vårdnadshavare

Hej!

Terminen närmar sig sitt slut, en termin som varit mycket annorlunda för oss alla. Skolan har som tur är varit öppen men inte riktigt sig lik ändå, ingen Karuselldag och inte heller någon Skolans kväll. Vi har ställt in utflykter och simundervisning. Vi har försökt hålla avstånd och vi har tvättat händerna som aldrig förr. Elever och personal har klarat det här bra och är väl värda den ledighet som ligger framför dem nu.

Skolavslutning

Skolavslutningen blir inte heller som vi varit vana vid. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner att inte samlas i stora grupper och har därför inte möjlighet att bjuda in er till vår annars så uppskattade sommar-avslutning ute vid kullen. Personalen har tillsammans med eleverna i årskurs 6 därför planerat för en helt annorlunda avslutning. Elever och lärare avslutar terminen i sina klassrum men vi kommer att ha en gemensam digital avslutning.

Betyg

Betygen kommer att skickas hem per post till eleverna i årskurs 6.

Fritids stängt

Vi vill också påminna om att fritids är stängt för planering fredagen den 12 juni samt den 10 och 11 augusti.

Sommarfritids

Under veckorna 27 till 31 är det sommarfritids på Malmaskolan. För elever som ska börja i åk 4 gäller Fritidsklubbens verksamhet från 1/7. Ansökan sker via Ebarn/ungdom på www.uppsala.se

Personal

Vår idrottslärare, Jacek Stawarz, slutar hos oss och går vidare till nytt uppdrag. Ny idrottslärare blir Anna Wahlström som tillsammans med Helena Jansson kommer dela på mentorskapet för klass 5b och på uppdraget som idrottslärare. Nuvarande tre klasser i årskurs 5 blir till hösten två årskurs 6. Tove Bergman i A och Lotta Sellberg i B. Tove Ohlström kommer vara tjänstledig för studier under hösten.

Ansvariga för höstens grupper, blivande klasser:

Eken och Kastanjen: Ing-Marie Johansson, Ingela Lindqvist och Cathrine Lilliesköld

Klasslärare i blivande åk 1A: Elin Hellerstedt, 1B: Marie Adolfsson

Klasslärare i blivande åk 2A: Karin Mattisson, 2B: Cecilia Holmgren

Klasslärare i blivande åk 3A: Ola Magnusson, 3B: Pernilla Ahlin

Klasslärare i blivande åk 4A: Agneta Lindkvist, 4B: Malin Alenstål 4C: Susanne Birkemose

Klasslärare i blivande åk 5A: Kajsa Häll, 5B: Helena Jansson och Anna Wahlström

Klasslärare i blivande åk 6A: Tove Bergman, 6B: Lotta Sellberg

Förskoleklasserna fortsätter ha sina lokaler i ingång B2.

Blivande 1:or får sina klassrum i ingången bredvid matsalen.

Blivande 2:or får sina klassrum i ingång C1 och C3.

Blivande 3:or stannar i sina klassrum i ingång B1.

Blivande 4:or får sina klassrum på övervåningen i Eriksbergsskolan.

Blivande 5:or stannar i sina klassrum i ingång C5 och C6.

Blivande 6:or stannar kvar i sina rum på Eriksberg.

Personal på fritidsavdelningarna

Förskoleklass Sparven: Linus Sundbom, Niklas Stangendahl, Jenny Grehn, Ing-Marie Johansson, Ingela Lindqvist och Cathrine Lilliesköld.

Årskurs 1 Falken: Susanne Sjelin, Tomas Alenius, Marwan Ghannam och Cissi Jansson.

Årskurs 2 Örnen: Monika Nilsson, Annelie Hedenström, Mikael Asmussen och Tobias Johansson.

Årskurs 3 Ugglan: Towe Rohlin, Petra Nilsson och Maja Arnautovic.

Fritidsavdelningarna kommer som tidigare att vara uppdelade på årskurserna. Eken och Kastanjen är kvar i sina klassrum. Falken (åk 1) ingång C4 och Örnen (åk 2) i C2. Ugglan (åk 3) kommer att vara kvar i B-längan.

Höstterminen börjar måndagen den 17 augusti kl. 8.20 och eleverna slutar kl.13.00 den första dagen. Vi hälsar våra nya elever och förskoleklassbarn särskilt välkomna!

Vi tackar för det här läsåret och önskar er alla en skön sommar.

med all personal på skolan

Höstterminen 2020

Höstterminen 2020 börjar måndag 17 augusti och slutar fredag 18 december.

Lovdagar

•fredag 25 september

•höstlov: måndag 26 oktober–fredag 30 oktober

Åk 6 har muntliga nationella prov i ämnena engelska, matematik och svenska under veckorna 45-50. Vi kommer inte bevilja några ledigheter under den perioden.

Hela läsårets tider hittar ni på kommunens hemsida www.uppsala.se

3 juni 2020