Brev från rektor

Till vårdnadshavare och elever på Hågadalsskolan

Påsklovet står för dörren och vi hoppas att vårsolen tittar fram och smälter den sista isen på vår skolgård. Efter påsk är vi redan i början av april och skolans planering inför nästa läsår är i full gång.

Skolvalet är nu klart och till hösten blir det två förskoleklasser, Eken och Kastanjen. Vi får även flera nya elever till blivande årskurs 4 som blir tre klasser till antalet.

Organisationsförändringar

Vi vet redan nu att Joel och Katarina, båda klasslärare i åk 6 lämnar oss till sommaren. Vi rekryterar därför nu två klasslärare till blivande årskurs 4. Emma Mättää som arbetat med våra förskoleklasser går vidare till annat uppdrag efter påsk. Alma Nilsson som redan är känd bland barnen kommer att gå in på Emmas plats fram till sommaren.

Jag återkommer med den organisation som är klar inför hösten i god tid före "Karuselldagen". Då bör vi också vara klara med vilka lokaler som respektive klass och fritids ska ha nästa läsår.

Pedagogisk eftermiddag

Onsdag 25 april samt tisdag 29 maj är det pedagogisk eftermiddag och eleverna slutar skolan kl. 13.00. Fritids är öppet som vanligt. De planerar för "Hågarännet" i april och en utflykt till Kung Björns hög i maj. Mer information om detta kommer från Fritids.

Skolans kväll

Skolans kväll blir i år den 16 maj. Mer information om denna kväll får ni senare i klassernas veckobrev. Tiden är som vanligt mellan kl.17 och 19. Deltagandet är obligatoriskt för eleverna. Som kompensation för att de arbetat den kvällen får de sluta kl. 12.00 tisdagen den 5 juni.

Karuselldagen

Tisdag den 22 maj är det dags för årets Karuselldag. Karuselldagen innebär att de elever som ska byta stadium får bekanta sig med ny personal och sitt nya klassrum. Den här dagen kommer även nya elever att bjudas in till respektive klass. Mer information till berörda klasser kommer från klasslärarna när den dagen närmar sig.

Lovdag

Måndag 30 april samt fredag 11 maj är eleverna lediga från skolan. Fritids är öppet som vanligt.

Fotbollsmatch skolans personal – elever från åk. 6

Den traditionella fotbollsmatchen mellan eleverna i åk. 6 och personalen äger rum måndagen den 4 juni på förmiddagen.

Sommaravslutning

Tisdagen den 12 juni kl. 8.30 är det sommaravslutning.

Fritids

Årets sommarfritids, vecka 27-31, kommer att vara här på Hågadalsskolan.

För elever som ska börja i åk 4 gäller Fritidsklubbens verksamhet från 1 juli.

Fritids är stängt för planering fredagen den 15 juni samt den 13 och 14 augusti.

Höstterminen 2018 startar måndagen den 20 augusti för eleverna.

Förskoleklassens inskolning startar samma dag.

Önskar er alla en skön påskhelg.

Bildresultat för påskkyckling bilder

4 april 2018