Rektorsbrev maj 2017

Till vårdnadshavare och elever på Hågadalsskolan

Maj månad, i kalendern är det inte långt kvar till skolavslutningen. Sommarvärmen vi hade försvann och ersattes av kalla vindar, hagel och till och med snö, men vi hoppas att solen snart tittar fram igen.

För närvarande arbetar vi med att avsluta detta läsår och planera för hösten. Intaget av våra nya sexåringar är klart och det kommer att bli två nya förskoleklasser nästa läsår, Eken och Kastanjen.

Skolans kväll
Varmt välkomna till skolans kväll den 17 maj mellan kl. 17 och 19. Det är obligatorisk närvaro för eleverna och de får istället sluta kl. 12 onsdagen den 24 maj.

Karuselldagen
Den 23 maj är det dags för årets Karuselldag. Karuselldagen innebär att de elever som ska byta stadium får bekanta sig med ny personal och sitt nya klassrum. Den här dagen kommer även nya elever att bjudas in till respektive klass. En del elever berörs inte alls medan det blir förändringar för andra.

Ansvariga för höstens grupper, blivande klasser:

Eken: Ing-Marie Johansson

Kastanjen: Ingela Lindqvist

Klasslärare i blivande åk 1A: Helen Smith, 1B: Marie Adolfsson, 1C: Victoria Moraeus

Klasslärare i blivande åk 2A: Karin Mattisson, 2B: Ulrika Häggström

Klasslärare i blivande åk 3A: Lotta Sellberg, 3B: Ola Magnusson, 3C: Amelie Berndes

Klasslärare i blivande åk 4: Malin Alenstål, Mattias Hultberg och Agneta Lindkvist

Klasslärare i blivande åk 5A: Carine Rosqvist Törmä, 5B: Anna Lena Roberts

Klasslärare i blivande åk 6A: Joel Pålsson, 6B: Katarina Orahovac

Arbetslagen

Årskurserna är indelade i arbetslag där lärare och fritidspersonal ingår.

Arbetslag förskoleklass: Tina Johansson, Niklas Stangendahl, Emma Määtä, Ing-Marie Johansson och Ingela Lindqvist.

Arbetslag 1: Mikael Asmussen, Henrik Eriksson, Susanne Sjelin, Måns Svensson, Annette Stenlund, Marie Adolfsson, Elin Hellerstedt, Victoria Moraeus, Helen Smith och Åsa Ljungberg.

Arbetslag 2: Cathrine Lillieskjöld, Monika Nilsson, Caroline Hunter, Ulrika Häggström, Karin Mattisson och Helena Oltner.

Arbetslag 3: Towe Rohlin, Tobias Johansson, Petra Nilsson, Åsa Forsberg, Amelie Berndes, Ola Magnusson, Lotta Sellberg och Helena Oltner.

Arbetslag 4: Caroline Hunter, Malin Alenstål, Mattias Hultberg, Agneta Lindkvist och Åsa Ljungberg.

Arbetslag 5: Cissi Jansson, Carine Rosqvist Törmä, Anna Lena Roberts och Lisa Ekblom.

Arbetslag 6: Mikael Asmussen, Joel Pålsson, Katarina Orahovac och Lisa Ekblom.

Lokaler
Förskoleklasserna fortsätter ha sina lokaler i ingång B2 men kommer att ha sina klassrum i nuvarande Bokens och Trädkojans lokaler.

De blivande 1:orna får sina klassrum i ingång C1, C2 och C3.

Blivande 2A byter klassrum och får sin ingång i B1. Blivande 2B blir kvar i sitt nuvarande klassrum. Blivande 3:or blir kvar i sina rum i C-längan.

Blivande 4:or får sina klassrum i Eriksbergsskolan där årets 5:or haft sina klassrum, samma ingång som till fritidsklubben.

Blivande 5:or stannar i Lilla huset där även blivande 6:or får sina klassrum.

Fritidsavdelningarna kommer som tidigare att vara uppdelade på årskurserna. Årskurs 1 på Falken i B1. Årskurs 2 på Örnen med ingång B1 och B2. Ugglan blir kvar intill matsalen med årskurs 3.

Lovdagar

Den 26 maj och 5 juni är det lov för eleverna. Fritids är öppet som vanligt.

Fritids

Årets sommarfritids, vecka 27-30, kommer att vara på Flogstaskolan.

För elever som ska börja i åk 4 gäller Fritidsklubbens verksamhet från 1/7.

Fritids är stängt för planering måndagen den 12 juni samt den 14 och 15 augusti.

Sommaravslutning
Fredagen den 9 juni kl. 8.30 är det sommaravslutning. Vid fint väder är vi vid Kullen som vanligt. Om det regnar är vi inomhus och då har vi svårt att erbjuda er föräldrar att vara med på grund av platsbrist.

Höstterminen 2017 startar måndagen den 21 augusti för eleverna kl 08.20.

I förskoleklassen startar vi med inskolning torsdag den 17 augusti.

Ni kan ta del av höstterminens tider nedan. Hela läsårets tider hittar ni på kommunens hemsida  www.uppsala.se

Höstterminen 2017

Höstterminen 2017 börjar måndag 21 augusti och slutar torsdag 21 december.

Lovdagar

•fredag 29 september

•höstlov: måndag 30 oktober–fredag 3 november

Åk 6 har muntliga nationella prov i ämnena engelska, matematik och svenska under veckorna 45-50.

15 maj 2017