GolfSkojBussen

Period 2 - torsdagen 24 augusti 2017

Torsdag 24 augusti 2017 återupptar vi GolfSkojBussen på Upsala GK (UGK) och går in i period 2. Premiärperioden av GolfSkojBussen under våren var en succé med högt deltagarantal, god feedback från föräldrar och många glada skratt ute på golfklubben! De barn som finns med på anmälningslistan och inte kom med till period 1 har förtur till period 2. Därefter plockar vi in barn från period 1 som vill fortsätta men en förutsättning är att dessa barn har anmält sig eller går in på anmälningslänken nedan och anmäler sig till just period 2.

GolfSkojBussen kommer från succéprojektet Bandybussen i Uppsala. Projektet handlar om att förenkla transporten mellan skola/bostadsområden och idrottsanläggningen för barn i målgruppen 6-10 år. Det innebär att tillhandahålla busstransport och "plocka upp" barn på rätt tid & plats, anlända till idrottsanläggningen och erbjuda kvalitativ och spännande idrottsträning.

GolfSkoj kommer ifrån det framgångsrika koncept som vi har haft på söndagar på UGK för våra allra yngsta golfare (5-10 år) med träning, lekar, tävlingar m.m. GolfSkoj är ett sätt att komma in i golfen, börja på de enklaste banorna (30m-banan & 50m-banan, spel med innebandybollar & tennisbollar) för att sen spela på 100m-banan med riktiga bollar och successivt få sitt gröna kort. GolfSkoj följer svenska golfförbundets "Golfäventyret" som har tagit fram just dessa olika banor tillsammans med progressiva övningar & regelkunskap. Självklart tar tränare och ledare på UGK hand om denna utveckling och guidar barnen i rätt takt genom de olika stegen.

GolfSkojBussen är ett sätt att erbjuda fler unga barn chansen att prova på golf på ett roligt & spännande sätt och samtidigt erbjuda kostnadsfri transport (ditresa) och träning. Vi tränar på torsdagar kl. 16.15-17.30 (bussarna börjar att gå från skolorna kl. 15.00-15.15 enligt ett separat schema). Period 2 är vid fem tillfällen mellan v34-38. Vid varje tränings avslut erbjuder vi korv med bröd, saft & kaffe (för hämtande föräldrar). Vid våra bussar finns en representant med från UGK för att besvara frågor och ta närvaro.

Anmälan till hösten görs via länken: https://upsalagk.typeform.com/to/jWclQK

För mer information och frågor, kontakta Andreas Högberg Piik på ahp@pgasweden.com/073-6548222. Välkomna!

Ett slutgiltigt och detaljerat busschema går ut till skolorna och de anmälda barnen/föräldrarna i god tid innan starten den 24 augusti.

12 juni 2017